Stora framgångar för Rose Carlmark och hennes bok, ”Inuti mitt andetag”!

Inuti mitt andetag - omslag

Rose har med sin bok ”Inuti mitt andetag” – som skildrar hur barn kan ha det i strängt troende bibelgrupper – rönt stor medial uppmärksamhet i både tidningar, radio och nu väntar TV på hennes medverkan. ”Inuti mitt andetag” har sålt bra och intresset håller i sig.

Genom sin gripande berättelse och en brinnande vilja att nå ut med sitt budskap, har lanseringen av ”Inuti mitt andetag” blivit en succé. Många är de läsare som blivit djupt berörda av berättelsen.

Hon har också debatterat i DN; och dessutom blivit intervjuad om sitt liv i Jehovas vittnen av GT, Ulricehamns tidning och P4 Sjuhärad. Inom kort kommer hon dessutom att medverka i programmet ”Människor och Tro” i Sveriges Radio, P1. Detta visar på ett stort intresse för Roses skildring men också hennes talangfulla författarskap.

Endast fjorton år gammal blir Magnolia Ödemark medlem i en strängt troende bibelgrupp. Fem år senare ingår hon och en man i församlingen äktenskap och förblindade av religiösa dogmer fostrar de sina tre gemensamma barn med våld och förtryck enligt rörelsens hårda regler. När Magnolia efter sjutton år blir utsparkad ur församlingsgemenskapen tvingas hon lämna kvar barnen hos pappan, oförmögen att ta hand om dem själv.

Kommer hon någonsin att förenas med dem igen? I ett livsavgörande möte hittar Magnolia svar på frågor hon ställt sig i hela sitt liv, men svaren får hon på ett helt annat sätt än hon kunnat föreställa sig och på en plats där hon aldrig tidigare sökt.

Hennes debutroman ”Inuti mitt andetag” beskriver den utsatthet barn lever med när vuxna i dess närhet blir fanatiska. Rose Carlmark var själv en sådan förälder.

Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/debatt/article22336601.ab

DN:http://asikt.dn.se/asikt/debatt/revidera-lagen-om-religionsfrihet-for-barnens-skull/

Expressen GT: http://www.expressen.se/gt/uteslots-fran-jehovas–nu-berattar-hon/

Ulricehamns tidning: http://www.ut.se/kultur-noje/religios-fanatism-sedd-fran-insidan/

Vi på Calidris förlag vill uppmärksamma på att ett mindre antal exemplar som cirkulerar har beklagliga tryckfel i texten, vilket försvårar läsningen. Kursivt ”d” har ersatts av ”.”

Vi uppmanar de som har tagit del av dessa böcker att kontakta oss på förlaget eller återförsäljaren så skickar vi omgående ut ersättningsböcker, kostnadsfritt.

 

Kommentera