”den tredje punkarn” av Arne Wickander är nominerad till TOPP 3 för Selmapriset

den tredje punkarn av Arne Wickander

Klicka på bilden för att hitta boken hos Bokus

den tredje punkarn av Arne Wickander

Medryckande och med en unik och uppfriskande berättarröst följer läsaren storyn om en grupp unga punkare och den spontana vansinnesfärd en av dem ger sig ut på efter en vadslagning.

Förutom att boken är ett färgsprakande porträtt över den ungdomskult som växta fram på 70-talet med punken – är boken en humoristisk skildring när den är som allra bäst: intelligent, rak och verklighetsbaserad. Var man ung under denna perioden kommer man att känna igen sig i många dråpligheter, var man det inte så är boken ett historiskt tidsdokument att avnjutas!

Arne Wickander, född 1960, växte upp i förorten Bollmora. Bland de punkarna han umgicks med skrev många och han började tidigt att läsa böcker av Céline, Bukowski och Kerouac. Punkromanen den tredje punkarn skrev han i en solstol under en palm i en muromgärdad trädgård utanför en liten villa i den gamla kolonialstaden Tamatave på Madagaskars östkust.

”Det känns helt fantastiskt. Inte bara för min skull, utan framför allt för dom gamla vänner jag beskriver i boken. Bollmoras första punkare ‒ människor som följde sina impulser utan en sekunds betänketid”, säger Arne om nomineringen.

Pressmeddelandet går att läsa här!