Total och oåterkallelig förlängning av vitala funktioner

Calidris Förlag presenterar stolt vår författare Elisabeth Mannerfeldt!

Elisabeth skrev sin första bok när hon var endast sex år gammal, ”Gubben åker Ambulans”. Hon älskar att skriva och redigera text, då det är som att ”mejsla fram berättelsen”. Själv läser hon gärna Joan Didion och Joyce Carol Oates, och återkommande teman i hennes berättelser är döden och hanteringen av livet.

Utdrag ur romanen:

Hjalmar.
Du kan mitt namn?
Hjalmar.
Ja?
Du kan andas.
Nej.
Andas Hjalmar.

Och med ett plötsligt djupt andetag så släpper krampen och luften far ned i lungorna, öppnar alveolerna med en sådan kraft att bröstkorgen nästan sprängs, sprider en lättnad genom hela honom även om det mörknar för ögonen av chocken. Andetag. Djupa. Han andas.

Gunnar, Hjalmar och Valdemar, tre döende män på Välfridens äldreboende, träffar en varelse de inte kan beskriva. En varelse som får dem att känna sig nästan friska; som får dem att minnas det de inte har velat se. Henrik, som tar hand om dem, får av varelsen ett hopp om nytt liv, medan de andra tre inser att för att kunna dö måste de se det de inte velat se.

Elisabeth har precis vunnit en novelltävling som heter Kapitel 1, se hennes vinnande bidrag Kapitel1.se

Nyfiken på hur utgivningsprocessen går till? Elisabeth berättar även om utgivning och skrivande på sin hemsida elisabethmannerfeldt.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*