Michaela debuterar med blodigt mord – Vimmerby Tidning

Michaela Winglycke i Vimmerby tidning.

VIMMERBY/MARIANNELUND Fjällbacka, Sandhamn och Gotland är semesteridyllerna som också förknippas med mord. Nu ser Michaela Winglycke till att hemstaden Vimmerby blir lite läskigare. Deckardebuten utspelar sig just här. ”Jag är lite nervös för vad Vimmerbyborna ska tycka, men hoppas förstås att de ska gilla det”.

Michaela Winglycke är hemma i Vimmerby. Trots att hon bor i Stockholm sedan några år tillbaka är det just den här staden som är ”hemma”.

– Jag är född och uppvuxen i Mariannelund, men vi flyttade senare till Vimmerby, där jag bland annat jobbade några år i Astrid Lindgrens Värld. Vimmerby kommer nog alltid att vara hemma för mig. Pappa bor kvar här, min syster har länge bott här och mamma bor utanför Rimforsa.

När drömmen om att skriva en deckare nu förverkligats – debutboken ”Jag tvivlar på ditt ord” kommer ut kring midsommar på Calidris förlag – utspelar sig handlingen i småstadsidyllen i Vimmerby mitt under turistsäsong. En kvinna, på Vimmerbysemester med sin familj, hittas brutalt mördad vid Nossens badplats.

»Hela artikeln hittar du hos Vimmerby Tidning

»Boken hittar du här i vår butik