O, hur härligt majsol ler

Nu har vintern rasat ut bland våra fjällar, och världen står åter i blom.

Vad gör vi på Calidris förlag denna sköna maj?

Jo, jag skulle vilja presentera några av våra spännande utgivningsprojekt!

Facklitteratur: För närvarande arbetar vi med utgivning av två fackböcker, en spännande fakta- och essäbok om Jesusseminariet, med känd såsom okänd information om Jesus som människa; hans barndom, yrke och livsåskådning. Vi arbetar även med en självhjälpsbok om att tackla flygrädsla, som jag som själv är flygrädd rekommenderar alla med denna åkomma att införskaffa när den kommer ut. Den är fullproppad med fakta och tips på hur man hanterar sin rädsla!

Skönlitteratur: Här har vi många spännande projekt! Vi har tidigare pratat om Total och oåterkallelig förlängning av vitala funktioner, en vacker bok om att bli vän med döden; om att hantera sin dödlighet i livets sista skede samt blicka tillbaka på sitt liv och förlåta sig själv för ens synder.

Vi har även en komedititel inspirerad av bland andra Arto Paasilinnas vardagskomik, om en man som närmar sig pensionen som kommer på en smått befängd idé som han till sin omgivnings förvåning driver igenom med hjälp av envishet och en charmigt naiv tro om att drömmar faktiskt kan gå i uppfyllelse.

För att avrunda har vi en romantisk titel på g; en kärlekshistoria med HBTQ-tematik. Likt Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs behandlar den problematiken och befrielsen i att bli kär i en annan kvinna i vuxen ålder, när man redan är gift med en man. Hur lämnar man sin trygghetszon, och hur kommer man ut efter trettio?

Vi är mycket exalterade över dessa titlar, och ser fram emot att ge ut dem så att ni också kan ta del av dem!