Sköna maj och skön feedback!

Calidris Logo blaCalidris Logo bla

Vår kära författare Elisabeth Mannerfeldt vars debutroman Total och oåterkallelig förlängning av vitala funktioner inom kort ges ut av oss, har kommit med mer bra feedback om sin upplevelse av Caldris förlag och dess medarbetare Ylva Enström!

”När man skriver en roman…

Jag har skrivit två romaner. Den ena en sämre historia som jag med glad entusiasm skickade in till några förlag utan att ens fått synpunkter och åsikter från utomstående. Inte så märkligt att förlagen sade nej till den.

När råtexten till min andra roman var på väg hade jag landat lite i mitt eget skrivande och framför allt insett värdet av återkoppling. Bra återkoppling. Två testläsare och en lektör fick gå igenom min text, det var ovärderligt i det läget. Jag arbetade om och skickade in manuset till förlag.

I januari 2015 antogs manuset av Calidris förlag och det var då mitt egentliga mejslande av romanen tog fart. För jag fick så bra återkoppling av Ylva. Hon gav mig en total genomgång av manuset.
Ta bort här. Tänk på detta. Riv den väggen, bygg upp en där, sätt fast de här skruvarna, knacka där och se om det håller. Ord som utgör min roman, har jag nu rivit, byggt upp igen, knackat till, borrat lite i, och framför allt mejslat. För hand.

Mitt manus har vridit sig och blivit mer. Texten säger mer av det jag verkligen ville säga. Jag är mycket glad över den feedback jag fått.”

Tack, Elisabeth! Vi älskar att jobba med dig också!

Läs mer om Elisabeths skrivande på hennes blogg: http://www.elisabethmannerfeldt.se/