Pressrum

Anne-Kristin Føsker

Gränsen är nådd – Spännande släktskildring under andra världskriget

Ann-Kristin Føsker debuterar med boken Gränsen är nådd. Det är en sann historia om poliskonstaplarna Leif Føsker och Henrik Olsen som räddar flera hundra judiska flyktingar bort från Förintelsen under andra världskriget.

Gränsen är nådd berättar inte bara om Anne-Kristin Føskers far och farfar och deras gemensamma uppoffringar. Den tar också upp ett ämne som fortfarande är högaktuellt – vad just du gör kan göra skillnad för andra människors liv.

Det har skrivits många böcker om andra världskriget, men få har som denna beskrivit enskilda personers agerande utifrån personliga övertygelser och mot alla odds. Det är inte bara en mycket spännande skildring av hur man med list och förslagenhet lurar den tyska ockupationsmakten, utan dessutom en alldeles sann berättelse som hitintills varit helt okänd.

Anne-Kristin Føsker föddes i Oslo 1952. Hon var engagerad politisk i ”Folkpartiet Liberalerna” från 1988-1998, med uppdrag i både kommunledning och riksdag. Vid sidan om sitt skrivande erbjuder hon tjänster inom coaching, på både individ- och gruppnivå, såväl som ledarskapsutveckling. Hennes uppdragsgivare finns i Sverige, Norge och Spanien.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]
073-6894122
Ann-Kristin Føsker
[email protected]

omslag Klinik 13 Sofia Einerot

Sofia Einerot

Klinik 13 – En nervkittlande spänningsthriller i sjukhusmiljö

”Utan sentimentalitet och med en närmast klinisk skärpa skildrar Sofia Einerot den ondska som föds ur rädsla och maktbegär. Genom att följa huvudkaraktären färdas man mot och genom fördomar – som ett ständigt närvarande hot …” Alexandra Torstendahl

Klinik 13 är en nervkittlande spänningsthriller som utspelar sig i sjukhusmiljö, där du följer Jennifer i hennes jakt påupprättelse genom svek, hopp och förälskelse.

Med huvudet mot knäna och armarna hårt virade runt benen sitter Jennifer ensam i sitt rum. Samma rum som hon suttit inlåst i de senaste åtta åren. Tankarna snurrar…

Gränsen mellan drömmar och verklighet suddas ut och efter ett livsavgörande val fattar Jennifer beslutet att rymma från den mardröm hon lever i..

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]
073-6894122

Inuti mitt andetag - omslag

Rose Carlmark

Inuti mitt andetag – En sällsynt skildring om hur uppväxten och livet påverkas i Jehovas vittnen

Inuti mitt andetag” av Rose Carlmark ger en unik inblick i livet som sektmedlem och vägen ut ur den förtryckande gemenskapen i Jehovas vittnen. Inspiration till berättelsen kommer från författarens eget liv och egna erfarenheter.

Endast fjorton år gammal blir Magnolia Ödemark medlem i en strängt troende bibelgrupp. Fem år senare ingår hon och en man i församlingen äktenskap och förblindade av religiösa dogmer fostrar de sina tre gemensamma barn med våld och förtryck enligt rörelsens hårda regler. När Magnolia efter sjutton år blir utsparkad ur församlingsgemenskapen tvingas hon lämna kvar barnen hos pappan, oförmögen att ta hand om dem själv.

Kommer hon någonsin att förenas med dem igen? I ett livsavgörande möte hittar Magnolia svar på frågor hon ställt sig i hela sitt liv, men svaren får hon på ett helt annat sätt än hon kunnat föreställa sig och på en plats där hon aldrig tidigare sökt. Vem är egentligen den mystiska Rita?

Hennes debutroman ”Inuti mitt andetag” beskriver den utsatthet barn lever med när vuxna i dess närhet blir fanatiska. Rose Carlmark var själv en sådan förälder.

Rose Carlmark arbetar som lärare på Komvux i Ulricehamn.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]
073-6894122

Christian Lundblad

12 dagar

Mörkret har sänkt sig över revolutionen. Corvinbiografen som var ett av revolutionärernas starkaste fästen är nu nästan öde. Söndagen den 4:e november inledde Röda armén operation åska. Lika snabbt som revolutionen utbröt var den över.

Året är 1956 och den svenska kronprinsen hamnar av en tillfällighet i Budapest mitt under den Ungerska revolutionen. Trots risken blir prins Alexander fascinerad, världspolitik utspelar sig framför hans ögon, men han blir indragen i ett stormaktspolitiskt spel bortom hans kontroll.

År 2014 börjar detaljer om kungens förehavanden i Ungern sippra fram. Ryktet når Klas Bergqvist, en arbetslös journalist som blivit tvungen att ta ett jobb som informatör på regeringskansliet. Både i Rosenbad och på slottet kämpas det frenetiskt för att sanningen om kungen inte ska komma ut, men vad är hemligt när alla redan känner till sanningen?

Christian Lundblad har alltid haft ett brinnande intresse för historia. Att skriva en roman har dock inte alltid varit en självklarhet, men efter att han läst skrivarlinjen på Sundybergs folkhögskola och sedan journalistprogrammet på Södertörns högskola började författardrömmen kristaliseras. ”12 dagar” är hans första roman.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]
073-6894122