Kontakta oss

För att göra en intresseanmälan eller om du har fler frågor kontakta oss på: [email protected]

Vi arbetar för Calidris:

Ylva Enström: [email protected]

Ylva EnströmYlva har en Master i litteratur från The University of Sussex, England. Sedan 2009 har hon frilansat inom förlags- och filmbranschen med fokus på översättning och lektörs- och redaktörsarbete. Ylva gick Förlagskunskap på Stockholms Universitet, en av landets få förläggarutbildningar. Läs mer om Ylvas arbete med Calidris i denna intervju i Egenutgivarguiden: http://egenutgivarguiden.se/intervjuer/calidris-forlag/

Lennart Guldbrandsson: [email protected]

Lennart GuldbrandssonLennart  har försörjt sig på sitt skrivande och på att hjälpa andra att skriva i över sex år. Han är utbildad manusförfattare för TV, men har framför allt jobbat med böcker och webb, ofta inom facklitteratur. Hans tionde bok, Skriv som ett proffs, kom ut under september 2014. Läs mer på http://elementx.se. Lennart är också en uppskattad föreläsare och skrivcoach. Sedan 2008 har han varit en efterfrågade lektör och redaktör. (Fotot av Lennart är taget av Henrik Mårtensson)

BTJ har gett ”Skriv som ett proffs” ett mycket fint utlåtande. BTJ skriver bland annat: Guldbrandsson ger också råd om själva skrivprocessen, dialog, uppdelning i scener/kapitel, bearbetning, lektörshjälp, bokutgivning och marknadsföring av boken. Lennart Guldbrandsson skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet. Skriv som ett proffs! är en gedigen och behändig handbok som med fördel kan användas av såväl allmänt intresserade som av elever på olika utbildningar och skrivarkurser.

Katarina Vastamäki: [email protected]

Katarina har gått Författarskolan vid Lunds universitet och är dessutom legitimerad skrivpedagog. Under tio år har hon arbetat professionellt som skrivcoach, lektör, recensent, språkgranskare och hållit många uppskattade kurser i kreativt skrivande. Hon har en bred erfarenhet av att arbeta med olika typer av manus och ett engagemang som garanterar att varje skrivprojekt utvecklas optimalt.

Katarina Vastamäki

Annika Nasiell: [email protected]

Annika Jansson Nasiell är journalist, skrivarcoach, redaktör och barnboksexpert. Hon har arbetat i många år som chefredaktör på Barnens Bokklubb där hon läst, bedömt och recenserat hundratals böcker. 2009 kom hennes bok Börja skriva ut. Sedan 2013 håller hon egna skrivarkurser för barn och vuxna, mer info finns på hemsidan borjaskriva.se.

Tomas Arfert: [email protected]

Tomas Arfert är art director, typograf och bokformgivare. Han har en trettioårig erfarenhet med att producera och allt ifrån böcker till logotyper, tidningar, företagsprofiler, förpackningar, reklamkampanjer, tv-reklam, webbsidor och skivomslag. Han har även konstruerat ett flertal spel i bokform.

Marthina Elmqvist[email protected]

Marthina Elmqvist är ansvarig för den centrala införsäljningen för Calidris räkning till bokhandelskedjorna samt pr-uppdrag på utvalda titlar. Marthina är väletablerad i det kulturella landskapet med flera års erfarenhet av arbete på förlag i Sverige och Danmark och som frilansande pr-konsult och marknadsförare för så väl enskilda författare som producenter och aktörer i kulturbranschen.