Böcker

Annika och Vera - Lustjakt

Lustjakt är ett relationsdrama inbakad i en rafflande deckare! Den fartfyllda handlingen tar dig genom glädje, sorg, kärlek, sex, våld och fasa …

Huvudkaraktären Jessika Ströms dröm om lesbisk kärlek leder henne in i ett äventyr där hon utsätts för svåra prövningar. När en kvinna omkommer i en villabrand blir hon inblandad trots att polisens utredning tyder på att det handlar om ett tragiskt självmord. Men vissa omständigheter får polisinspektör Lennart Wennström att reagera, hade kvinnan kanske ändå blivit mördad?

Privat spaningsarbete leder spåren mot 38-åriga butiksbiträdet Jessika Ström. Har hon något med dödsfallet att göra? Var hon delaktig, ansvarig … eller är hon kanske nästa offer? Och hur ska Lennart gå vidare när han frångått polisens policy? Det enda han vet med säkerhet är att Jessika Ström är spårlöst försvunnen. Hon är en bricka i ett spel där jakt på lust urartar i en ondskefull och farlig dominoeffekt.

Rose Carlmark – Inuti mitt andetag

Rose Carlmarks debutroman ”Inuti mitt andetag” beskriver hur barn kan ha det när vuxna i dess närhet blir fanatiska. Rose var själv en sådan förälder. Det är en unik inblick i livet som sektmedlem och vägen ut ur den förtryckande gemenskapen. Inspiration till berättelsen kommer från hennes eget liv och egna erfarenheter.

Endast fjorton år gammal blir Magnolia Ödemark medlem i en strängt troende bibelgrupp. Fem år senare ingår hon och en man i församlingen äktenskap och förblindade av religiösa dogmer fostrar de sina tre gemensamma barn med våld och förtryck enligt rörelsens hårda regler. När Magnolia efter sjutton år blir utsparkad ur församlingsgemenskapen tvingas hon lämna kvar barnen hos pappan, oförmögen att ta hand om dem själv.

Efter många år, när barndomsvännen Rebecca plötsligt dyker upp, ställs skuldfrågan slutligen på sin spets. Finns det handlingar som varken kan eller bör förlåtas?

Mats Edblad - Det är jag som är Lennart

Lennart Evert Bengtsson är en man i sina bästa år, tycker han själv i alla fall. En dag råkar han ut för en olyckshändelse som sätter igång märkliga drömmar i honom.

Många bara drömmer men Lennart är mannen som förverkligar sina drömmar.

Han tar chansen och genomför en av sina tokiga idéer; en tokig idé vars förverkligande tar honom till världens alla hörn …

”Det är jag som är Lennart” är en bitvis sann och rolig berättelse om en man som inte är rädd för att vara lite tokig.

Sofia Einerot - Klinik 13

Med huvudet mot knäna och armarna hårt virade runt benen sitter Jennifer ensam i sitt rum. Samma rum som hon suttit inlåst i de senaste åtta åren. Tankarna snurrar …

Gränsen mellan drömmar och verklighet suddas ut och efter ett livsavgörande val fattar Jennifer beslutet att rymma från den mardröm hon lever i.

Det är en nervkittlande spänningsthriller som utspelar sig i sjukhusmiljö, där du följer Jennifer i hennes jakt på upprättelse genom svek, hopp och förälskelse.

Klinik 13 är Sofia Einerots debutroman som började växa till liv under en skrivkurs och sedan avslutades på egen hand. Sofia är 39 år, är född och uppvuxen utanför Norrtälje och när hon inte skriver arbetar hon som personlig assistent.

Anne-Kristin Føsker – Gränsen är nådd

Det har skrivits många böcker om andra världskriget, men få, om ens någon, har som denna beskrivit enskilda personers agerande utifrån personliga övertygelser och mot alla odds.

Det är inte bara en mycket spännande skildring av hur man med list och förslagenhet lurar den tyska ockupationsmakten, utan dessutom en alldeles sann berättelse som hitintills varit helt okänd.

Gränsen är nådd berättar inte bara om Anne-Kristin Føskers far, farfar och Henriks uppoffringar. Den tar också upp ett ämne som är högaktuellt – vad just du gör kan göra skillnad för andra människors liv.

Petra Sandberg Holstensson – På andra sidan växer gräset

På andra sidan växer gräset är en ”komma ut”-roman, en berättelse om att våga bryta normen och gå sin egen väg. Om varm vänskap, förtvivlan, lust, missförstånd, passion, humor, sex, inre styrka, kärlek och om att hitta rätt.

Sandra har gjort allt som förväntats av henne, har skaffat sig en utbildning, en pojkvän, en hund, ett radhus och slutligen ett äktenskap. Hennes liv är perfekt, på ytan. En dag går det inte längre.

Vad ska Sandra säga till sin man och hur kommer man ut när man är över trettio år? Det och mycket annat får man som läsare ta del av på Sandras väg i sökandet efter något äkta.

Mats Larsson – Slutet eller början på historien

Genom att följa två ungdomsvänner på en resa genom Europa tar vi del av insikt efter insikt, ur ett historiskt perspektiv, som successivt målar upp ett scenario som inte är hållbart. Det står snart klart att någon måste driva ett målmedvetet arbete för att få till en förändring på bred front. Frågan är vem som ska axla detta ansvar och hur det ska gå till …

Slutet eller början av historien är en framtidsinriktad roman som tar sitt avstamp i dagens högaktuella frågor om energiförsörjning över tiden – något som kommer att påverka var och en av oss på flera olika sätt.

Detta är en berättelse om livet, det som flyter genom oss alla och passerar i många skepnader. Vi kan inte fly, bara följa med och så gott vi förmår försöka påverka flödet att gå i en ny riktning, en som är bättre. Och något mer hoppfull.

Christian Lundblad – 12 dagar

Mörkret har sänkt sig över revolutionen. Corvinbiografen som var ett av revolutionärernas starkaste fästen är nu nästan öde. Söndagen den 4:e november inledde Röda armén operation åska. Lika snabbt som revolutionen utbröt var den över.

Året är 1956 och den svenska kronprinsen hamnar av en tillfällighet i Budapest mitt under den Ungerska revolutionen. Trots risken blir prins Alexander fascinerad, världspolitik utspelar sig framför hans ögon, men han blir indragen i ett stormaktspolitiskt spel bortom hans kontroll.

År 2014 börjar detaljer om kungens förehavanden i Ungern sippra fram. Ryktet når Klas Bergqvist, en arbetslös journalist som blivit tvungen att ta ett jobb som informatör på regeringskansliet. Både i Rosenbad och på slottet kämpas det frenetiskt för att sanningen om kungen inte ska komma ut, men vad är hemligt när alla redan känner till sanningen?

Elisabeth Mannerfeldt – Total och oåterkallelig förlängning av vitala funktioner

Vakna, Gunnar!

Strax efter klockan två på natten vaknar Gunnar. Han sätter sig upp i sängen och undrar vad som kan ha väckt honom. Han tittar rakt upp. Taket andas.

En gång i sitt liv dog Henrik. Han kom tillbaka till livet och arbetar nu natt på Välfridens äldreboende, fjärran den värld full av droger han tidigare levde i. På Välfriden har även Gunnar, Valdemar och Hjalmar hamnat. De är alla på väg mot döden.

En varelse faller genom Gunnars tak. Det är en märkligt liten man med stora genomskinliga vingar. Han ändrar den fast utstakade vägen mot döden. Gunnar, Valdemar och Hjalmar börjar drömma och minnas det som sedan länge varit begravet, det som måste ses och förstås innan döden kommer.

Adi Rupic
David Vojnovic

Adi Rupic – Flygrädsla för nybörjare

Varje gång Adi Rupic satte sig i ett flygplan trodde han att han skulle dö. Livet som egenföretagare innebar många flygresor och varje gång Adi kom in på en flygplats så kom också rädslan.

Flygrädsla för nybörjare är en handbok som vänder sig till alla som känner obehag inför att sätta sig i en flygplansstol – och som låter den känslan begränsa livets möjligheter. På ett lättillgängligt och sakligt sätt delar författaren med sig om hur han själv överkommit sin skräck.

Till slut fick han nog och bad sin kusin om hjälp. Eftersom kusinen var pilot visste han en hel del om flygresor som Adi inte kände till och han började skriva korta texter till Adi inför hans ångestfyllda resor.
Texterna hjälpte till slut Adi att komma över sin flygrädsla och de finns nu samlade i denna bok. Varsågoda!