Jag tvivlar på ditt ord av Michaela Winglycke

En sommarnatt hittas en kvinna brutalt mördad på en badplats i utkanten av den idylliska småstaden Vimmerby, där hon semestrat tillsammans med sin familj.

Polisinspektör William Johnson, som nyligen flyttat tillbaka till sin hemstad tillsammans med sin sambo Josephine, får i uppdrag att för första gången leda en egen polisutredning. William Johnsons uppmärksamhet riktas till en början mot kvinnans man, men misstankar uppstår snart om att det även funnits någon annan som uppvaktat henne. Samtidigt försöker Josephine finna sig tillrätta i sin nya hemstad och vänja sig vid tanken på att hon snart ska bli förälder. Josephine, som alltid tampats med sorgen efter sin egen mamma som rycktes bort alldeles för tidigt, måste för sitt eget välmående söka svaret på vem hennes mamma egentligen var.Jag tvivlar på ditt ord är en spänningsroman där karaktärernas egna relationer och personliga svårigheter skildras.

Författaren Michaela Winglycke, själv uppvuxen utanför Vimmerby, är beteendevetare och studerar juridik. Hon är numera bosatt i Stockholm men tillbringar somrarna i sina hemtrakter där berättelsen utspelar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *